Tilbage til ABR - Hjørnet
Artiklerne er beskyttet af ophavsret - © ABR
 

Blodlinjer DM i BHP3 i Ringe 2009

DM i BHP3 i Ringe 2009

Blodlinjer ved DM

Der var 37 deltagende hunde ved DM i 2009, og selv om de afstamningsmæssigt spreder sig over et vist felt, er der dog tydelige knudepunkter.
Langt ned på stamtræet grener sig en linje ud, der ikke har mange deltagere, hverken ved DM eller det tyske BSP. Det er allerede ved en søn af Horand v. Grafrath, Hektor v. Schwaben, at grenen deler sig ud. Den går over Arno v. Haus Gersie, Valet v. Busecker Schloss og flere andre videre til Marc v. Herculesblick, der er bedstefader til Jabina Freddie, der blev g 23. Linjen har som sagt heller ikke mange repræsentanter i Tyskland, men en er dog bemærkelsesværdig. Den går over Marcsønnen Dago v. schwarzen Pegasus til J – kuldet v. Talka Marda, hvor jo især Javir har gjort sig bemærket.

Blodlinjer skitse 1 - klik her...

Næste punkt er lidt længere oppe ved Hettel v. Uckermark. Her går to linjer ud, som dækker hele resten af materialet. En går ud til Axel v.d. Pelztierfarm, der har slået sig fast med 2 sønner. Den ene er Mutz v.d. Pelztierfarm, der over Aik v. Haus Cindy og Xato d.d. bösen Nachbarschaft går frem til Iriac v. Ruhbachtal dels sønnen ChaDe’s Zuma, der blev g18 og dels over Bac v. Garreler Land Uta v. Cap Arkona, der blev g 27.

Størst betydning har Hettel - linjen dog fået gennem Axels anden søn Alf v. Nordfelsen, der 6 led højere oppe kan stille den søn, der har fået afgørende betydning for brugshundeavlen nemlig Fero v. Zeuterner Himmelreich. Fero har gennem årene spillet en stor rolle. Her ved dette års DM er han repræsenteret over 4 sønner. Den ene går over Ascanis Gamin, der selv i sin tid gjorde sig bemærket ved sit stærke forsvarsarbejde. Han fik ikke stor indflydelse på avlen blandt andet var han ikke stærk i HD – nedarvningen, men en søn har gjort sig stærkt bemærket med meget høje placeringer ved DM og WUSV WM, med de bedste placeringer som Danmarksmester i 2006 og nummer 2 ved WUSV WM i 2005. Det er Jabina Querry, der ved dette års DM var repræsenteret af 2 sønner Jabina Yanos, der blev g 19 og Hajen Xanthos, der blev g 32. Endnu en Querry – søn To-slow Enzo deltog.

En anden linje efter Fero går frem til oldebarnet Atenagårdens Tabo. Også han kan prale af en stor karriere. Han har deltaget ved de svenske mesterskaber 6 gange og vundet de 5, og han har deltaget ved WUSV WM 5 gange, hver gang med høj placering med den bedste som nummer 3. Tabo var her repræsenteret af to sønner ChaDe’s Nato, der blev sg 3 og ChaDe’s Capo, der blev g 36. Yderligere 2 Fero- sønner fører frem til mange deltagere. Det er brødrene Timmy og Troll v.d. bösen Nachbarschaft. Timmys søn Half v. Ruhbachtal fører frem til Caeto v. Haus Heldmann, der blev g 16, en anden Half – linje fører over Nick v. Heiligenbösch frem til Basco v. Neckarsprung, der er far til søskendeparret, ChaDe’s Kalif g 11 og ChaDe’s Kichi g 22.

Timmys broder Troll er rigeligt repræsenteret igennem sine 2 sønner Aly v. Vordersteinwald og Yoschy v.d. Döllenwiese. Aly havde sønnen Jabina Lewis, der blev far til Jabina Digthe, der havde et stærkt år, dels ved selv at blive nummer 7 og dels ved at være mor til 2 andre deltagere. Lewis er gennem Jabina Falco også bedstefar til Jabina Bondo, der blev g 13. Endelig er Aly over sønnen Enno v. Aurelienburg bedstefar til g 26 Haenk v.d. Klus.
Yoschy v.d. Döllenwiese fører over Amigo v. Bracheler See og Como v. Rurdamm frem til g 14 Jabina Dakka. En anden Yoschy – søn Satoris Scifo er far til g 29 Satoris Oliver. Endelig er han over Till van Tierhook bedstefar til Caos v.d. Döllenwiese, der blev g 30.

Blodlinjer skitse 2 - klik her...

Den 2. linje fra Hettel v. Uckermark går op til sieger i 1925 Klodo v. Boxberg. Klodo fører over en række hunde med kendte dyr som Mike v. Bungalow og Jago v.d. jungen Hansen frem til en af datidens betydelige avlshunde Greif zum Lahntal. Linjen fra Greif fører frem til Arthus v. Lünzholz, der er fader til den sorte Pike v.d. Scharfbachmühle. Pike selv har ikke haft en stor karriere, men deltaget en gang ved BSP. Han er fader til Half v.d. Dellwigergrenze, der blev sg 8. En anden Greif linje fører til Boban van’t Heukske, der har deltaget i en række hollandske konkurrencer, inden han kom til Danmark, hvor han deltog en enkelt gang ved DM. Han er fader til 2 af årets deltagere, sg 10 Peterlysens Iznogood og g15 Bayogi Ximon. Endelig fører Greif frem til Mink v. Haus Wittfeld, en anden af Tysklands markante avlshunde. I Tyskland kunne i 2008 syv hunde føres tilbage til Mink. Ved DM i Ringe havde han ansvaret for 3, alle kommer de fra Minks oldebarn Kimbo v. Karthago. En direkte Kimbo søn er g 12 Bøggilds Cato, en sønnesøn over Satoris Gator er 20 Hesselballe Baiko og endelig endnu en søn g 28 Hajen Qnop.

Klodo v. Boxbergsønnen Utz v. Haus Schütting fører gennem en række hunde til Hein v. Richterbach, der igen fører frem til Olix v. Karthago, der var repræsenteret med to sønner. Satoris Micon, der blev V2 og broderen sg 6 Satoris Miro. Hein blev ophav til endnu en linje over den sorte Frei v.d. Gugge. Frei stod i ausleseklassen i det år, hvor man indførte mod og kampdrift ved BSZS. Dengang var kravene til lydighed i så store som i dag, og da Frei var en meget kampstærk hund, endte det med, at han måtte forlade banen med ærmet i munden. Han var en elegant lidt fin hund, der ikke rigtig lykkedes i avlen. Blandt andet var han kendt for at nedarve svage underkæber. Freis linje fører frem til ChaDe’s Kazan, der er fader til sg 5 ChaDe’s Timo.

Fra Utz fører endnu en linje til en auslesehund sieger Marko v. Cellerland. Han lykkedes ikke rigtig som eksteriørnedarver, men en række gode brugshunde kommer fra ham. Blandt andet i kennel Stadtfeld er blodet ofte brugt. Også kennel Maineiche har udnyttet linjen, som gennem flere Maineiche – hunde fører frem til Gandalf v. Oberhausener-Kreuz, der igen er fader til g 25 Bayogi Eico.

Blodlinjer skitse 3 - klik her...

Fra Utz v. Haus Schütting går en anden linje videre til endnu en auslese hund sieger Rolf v. Osnabrücker Land, hvis søster Rosel i øvrigt var mor til Hein v. Richterbach. Rolf var en succesrig avlshund, som rigtig mange schæferhunde kan føres tilbage til. Der udgår 3 vigtige brugshundelinjer fra ham.
Den ene går frem til auslese Bernd v. Lierberg, som over endnu en auslesehund, den grå Wanko v.d. Maaraue fører frem til Quax v.d. Fasanerie og Hannes v. Spadener Holz, der er fader til g 35 Jabina Hirse.

En anden fører over en række med meget meriterede hunde som Racker v. Itztal, der var BSP – vinder i 1971 videre til Dax v.d. Kesmarker Tränke, Harro v. Lechrainstadt, Fado v. Karthago og Omar v. Kahlenbach for at slutte ved Kalle v. Pendel Bach, der er fader til g 24 Ängbacken’s Sultan. En lang række af berømte hunde, der har haft betydning både ved deres egen karriere og som avlshunde.

Den sidste linje fra Rolf levede videre i det tidligere DDR, hvor en hund som Ali v. Gränert, blev ophav til et par linjer
En efterkommer efter Ali, Seigo v. Angerholz, kom til vesten. Her blev han ophav til sorte Ilja a.d. schwarzen Zwinger, der et par gange var deltager ved BSP. Ilja fører igen videre til så bekendt en hund som Chico v.d. Fasanerie, der var sg 10 ved BSP i 1994. Chicos søn Lasco v. Westfalenspross, har deltaget i mange udtagelser og to gange ved BSP og har været en populær avlshund. Hans søn Franz v.d. Gewürzwiese var sg 9 i Ringe.
En anden af Ali v. Gränerts efterkommere er Ingo v. Rudingen. Han fører gennem en række østeuropæiske hunde frem til Gent od Police, der gennem Troldbjergs Jasho er repræsenteret ved sg 34 Troldbjergs Evil.
Det er dog gennem et par andre efterkommere, at Ingo har fået størst betydning i. En af dem er Lord v. Gleisdreieck, en anden er Robby v. Glockeneck.

Lord fører frem til Fiasko v.d. Gebrüder Grimm, der i kennel ChaDe’s har efterladt sig flere efterkommere. 2 deltog i Ringe. Det var sg 31 ChaDe’s Atos, der går over ChaDe’s Kalle og sg 33 ChaDe’s Vega, der går over ChaDe’s Xaro.

Robby repræsenteres gennem et par linjer. En går over PaSchacks Gozo fra det berømte G – kuld, der i sin tid var stærkt repræsenteret i konkurrencesporten. 4 har deltaget ved DM. Gozos søn Hulgårds Silas er fader til Hulgårds Ella sg 17 dette år.
Den anden linje fører frem gennem en række meget markante hunde Verwin v. Blitsaerd, Orry v. Haus Antwerpa og Querry v. Haus Antwerpa til Tom van’t Leefdaalhof. Alle med mange og ofte meget flotte placeringer ved mesterskaber. Blandt de bedste er Orry, der var vinder ved både FCI’s og WUSV’s verdensmesterskaber i 1996, og Tom, der var vinder ved WUSV/VM i 1999. Tom har ansvaret for hele tre deltagere ved DM i Ringe. Han er bedstefar til g 21 Hajen Naps, han er far til sg 4 Bayogi Unik, og gennem sønnen Gringo v.d. Mohnwiese, der var nummer 7 ved WUSV/WM i 2005, bedstefar til dette års Danmarksmester Jabina Oscia.

Blodlinjer skitse 4 - klik her...

Blodlinjer oversigt skitse 5 - klik her...

ABR / 2009

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

   

 
 
© 2001-2019 schaeferhunden.dk all rights reserved | index | top af siden