Tilbage til ABR - Hjørnet
Artiklerne er beskyttet af ophavsret - © ABR
 

DM i BHP3 i kreds 10 - Hjørring

Det er efterhånden adskillige år siden kreds 10 har afholdt et af de større arrangementer i klubben, men da det nu skulle være mente formanden, at det lige så godt kunne blive et af de store. Derfor blev der indsendt ansøgning til BHR om afholdelse af DM i BHP3. BHR betroede kredsen at påtage sig opgaven, og så var det jo bare med at komme i gang. Kredsen er ikke særlig stor, og da det altså er mange år siden, man har prøvet kræfter med opgaver af de store, så der var ikke så mange erfaringer at trække på. Derfor var det en stor hjælp, at medlemmer i kreds 54 med yderligere hjælp fra kreds 16 påtog sig at sørge for, at sporene blev afviklet. Der var alligevel nok at tage fat på derudover for de af kredsens egne medlemmer, der har taget en hård tørn men også kan se tilbage på et veludført arbejde. For arrangementet forløb planmæssigt og velsmurt og høstede fortjent ros af de implicerede parter.

Sporarealerne syd for Hjørring var efter dommerens udtalelser særdeles fine, og pladsen ved Bagterphallen i Hjørring dannede gode rammer for afviklingen af B og C og gav også gode muligheder for publikum, der var mødt fra nær og fjern, helt så langt som fra Norge var der kommet gæster.


Overdommer var Søren Schubert. A - dommer Henrik Egemose, B - dommer Per Svoldgaard Nielsen og C - dommer Lars Juhl. Fra brugshunderådet var foruden Lars Juhl, der jo dømte, desuden mødt formanden Lene Demant, Erik Ahrends, Poul Eriksen-Jensen og Remmy Nielsen. Avlsrådet var repræsenteret ved Karsten Sonne Andersen.

Figuranter var Jesper Sejr, Hans Rasmussen, Anders Olsen.
Vejret er meget sjældent godt først i maj, men man kunne dog heller ikke klage. Det var køligt men tørt bortset fra de første timer om lørdagen, hvor det fik regnet af.

C - dommeren Lars Juhl i samtale med figuranterne Anders Olsen og Jesper Sejr

Der var mange kendte ansigter blandt deltagerne men også en del nye.
Vinderen blev vinderen fra sidste år og VM - deltager Jens Carlseng med ChaDe´s Xaro. Måske ikke helt overraskende for parret har jo markeret sig overbevisende. Det betyder ikke, at der ikke var farlige konkurrenter, men det blev alligevel til en sikker og velfortjent sejr med 96, 97, 97, 290. Vi så her en opvakt og livlig hund med temperament og arbejdsglæde. En hund som var disciplineret, så øvelserne forløb i perfekt harmoni, og her har han vundet i forhold til sidste år, hvor han også viste flot lydighed, men hvor det var svært at tøjle temperamentet især i C, hvor han under rygtransporten ind imellem måtte have luft og mod slutningen også tillod sig en lille frihed. Dog ikke mere, end han da kunne slutte på tre gange 96.
 

Jens Carlseng og Kurt Jensen er klar til start

 

Jens Carlseng og ChaDe´s Xaro på vej ind i gruppen

Nummer 2 er ny i denne sammenhæng. Det blev Jan Stilling med Satoris Rasko. Rasko er en ung hund, lige fyldt 3 år. Han er en han med smukt, varmt gråt pigment efter Olix v. Karthago og Satoris Quanta. Han stillede på lørdagens sidste hold og gjorde straks indtryk på tilskuerne med en lydighed, der var i særklasse. Også C - arbejdet var det en fornøjelse at overvære. Rasko viste sig som en kampstærk og pågående hund, der blev præsenteret i et arbejde, hvor der var fuld kontrol over lydigheden Modprøven var særlig flot. Her kom hunden med utrolig hurtighed. Dommeren roste hunden for dens kampglæde og pågåenhed, men manglede den allersidste effektivitet. Slutresultatet blev 96,97,95, 288.

Jan Stilling og Jan Sejerup påhører dommerkommentarer

 

Jan Stilling og Satoris Rasko under udførelse af C - arbejdet.

Nummer 3 Mikkel Kruse med Satoris Diablo Deltager også for første gang efter et par gode placeringer ved udtagelserne. Diablo er efter Aly v. Vordersteinwald og Satoris Silla. Silla har selv med sin ejer Peter Christiansen to gange deltaget ved DM, desuden har hun to brødre, der har været DM deltagere Satoris Wax og Satoris Sahib, og dette år var hun repræsenteret med 3 sønner. Mikkel Kruse viste både i B og C et gennemført og fint arbejde der resulterede i 96,95,96, 287. Parret er desuden udtaget til VM - holdet.

Ove Frederiksen med Rowicks Chilli og Mikkel Kruse med Satoris Diablo efter endt B - arbejde

Lige ved siden af skamlen stod Lars Bo Jensen med Jabina Querry en endnu ung hund knapt 3 år. Han lavede smukt lydighedsarbejde og i C viste han stor effektivitet, der kunne bringe erindringer om faderen Ascanis Gamin, som endnu huskes for sine præstationer i C. Ligesom faderen i sin tid kommer Querry med meget stor hurtighed i modprøven. Parret opnåede 95,96,94,285.

Lars Bo Jensen og Jabina Querry

Tæt på stod Robert Holst med Hajen Gubbi. Robert Holst har i flere år deltaget ved DM. Sidste år kom han med 97 i spor fra om lørdagen og fik en lidt hård bedømmelse i lydighed, men det fik så ingen betydning, da han ikke bestod C grundet slipproblemer. I år havde han igen fint sporresultat og viste godt arbejde på pladsen. Det blev til en femteplads med 96,93,92,281.

 Robert Holst og Hajen Gubbi i apportering

Med 37 tilmeldte var det ikke det største DM, og det er forholdsvis få opdrættere, der er involveret. Kennel ChaDe, der stillede vinderen havde 7 tilmeldte. En del af opdrættet er bygget op over Fiasko v. Gebrüder Grimm, som kennelen har haft gode resultater med at bruge. Fiasko er far til vinderen Xaro og til ChaDe´s Kalle ført af Frank Olsen. Desværre havde Kalle, som en del andre hunde problemer i ronderingen, hvor et hjælpertelt måske var med til at skabe forvirring. Det førte til at Kalle blev stoppet. Han lå ellers fint i de to første discipliner med 96 og 93. Fiasko er desuden bedstefar til yderligere et par tilmeldte Chade hunde over brødrene Natan og Nicky. Nicky er dertil far til Es-Flindtto´s Disel.

Også Disel havde problemer med ronderingen, og føreren Rikke Marstrand forglemte sig selv, måske i forståelig nervøsitet, og tog fat i halsbåndet, inden hun sendte ham af sted igen. Det må man ikke, og straffen faldt promte. Nicky har selv ligesom broderen Natan, der i år stillede ChaDe´s Gismo, flere gange deltaget ved DM. Blandt ChaDehundene var også Chade´s Tessa ført af Janni Skov. Tessa har samme mor som Kalle. Det er Pa-Schaks Tessy, faderen er Tom van´t Leefdaalshof. Hun er en lille temperamentsfuld og livlig tæve, der bedømtes til 89,95,89,273.

Janni Skov med ChaDe´s Tessa

 Kennel Satori, der stillede nummer 2 og 3, havde ligeledes 7 tilmeldte, og her var flere gamle kendinge. Per Villesen med Satoris Schiffo opnåede en 8. plads. Her var lydighedsdelen desværre præget af lidt manglende gejst, og det var synd, for resten af prøven var flot. Resultatet blev 96,86,97,279. Også Jan E. Karlsen med Satoris Vargo er rutineret deltager. Det er 3. gang de deltager. Vargo viste solidt arbejde i A og B og et C arbejde med en imponerende effektivitet i angreb og bid. Desværre gik hundens stærke drift ud over lydigheden, og det kostede point.

Jan E. Karlsen med Satoris Vargo modtager dommerens kommentar

Kennel Jabina havde 4 tilmeldte. Lars Bo Jensen, der blev nummer 4 og Jan Sejerup med Jabina Ceppo. Jan Sejerup er en gammel erfaren DM - deltager. Med Ceppo er det 2. gang han deltager. Han lavede en god prøve med 95,91,90,276. Sidste år, hvor det gik knapt så godt med sporet, lavede han fortrinlig i C. Jan Sejerup endte her på en 12. plads og er desuden reserve på VM - holdet.

Jan Sejerup med Jabina Ceppo i gruppen

Ceppo er efter Pike v.d. Schafbachmühle og Gitti v. Salztalblick. Kennel Jabina havde yderligere to Pikesønner med Jabina Fisther og Jabina Fjolle. Fisther med Kurt Jensen hørte til favoritterne. Kurt Jensen har mange års erfaring og gode resultater bag sig, og med Fisther besatte han sidste år 3. pladsen. I år gik naturen imidlertid over optugtelsen. Desværre for med 98 i A og 95 i B var stillingen god, men i C glippede kontakten og Fisther tog for meget over. Det blev til 76. Broderen Jabina Fjolle ført af Per Olsen lagde også godt ud med 97 i A og 90 i B, hvor ejeren dog selv var skyld i nogle af de tabte point, blandt andet ved ikke at overholde 3 sekunders reglen. Et ellers udmærket gennemført C - arbejde var præget af for dårlige bid og indbragte 86 point.

Per Olsen med Jabina Fjolle

Kennel Hajen havde 3 tilmeldte. Foruden Robert Holst med Hajen Gubbi var det Katja Carnett med Hajen Dille. Dille var med sine 8½ år stævnets ældste hund, og hun besidder heller ikke mere helt den samme friskhed som tidligere. Det er 3. gang hun deltager, og hun har tidligere vist flot og temperamentsfuldt arbejde, og deltog sidste år ved WUSV / WM. Ved dette års DM blev det til 96,90,89,275.

Katja Carnett og Hajens Dille i C - arbejdet

Henrik Andersen havde en søn af Dille Hajens Izzi efter Boy v. Pendel Bach. Kennelen er desuden flot repræsenteret på VM - holdet med hele 2 deltagere Robert Holst og Katja Carnett.

Henrik Andersen og Hajen Izzi

Kennel Mai Tuk havde 2 tilmeldte. Begge efter Lomholdts Ess. Søren Petersen med Mai Tuks Bronco lagde flot ud med 98 og 95, men måtte så nøjes med 86 i C. Det gav 279 og en 9. plads. Matine Lafrenz med Mai Tuk Adolf lå lige efter med 94,88,95,277.
 

Søren Petersen med Mai Tuk Bronco

Kennel Degn stillede 2 hunde. Patt. Funnell med Degn´s Kendo og Jamen Dam med Degn´s Parco. Patt. Funnell og Kendo opnåede en 7. plads. Kendo er med sine godt 7 år heller ikke nogen nybegynder. Han har adskillige konkurrencer bag sig og er også begyndt at virke lidt tung, men lavede sikkert arbejde til 90 og 91 i B og C og fik dertil stævnets bedste sporresultat med 99 point.

Degns Kendo under fredagens træning

Desuden havde kennel Es-Flindtto og kennel Pa-Schack hver to tilmeldte.
 

Birgit Tyron med Laguso Catto
 
Rikke Marstrand medEs-Flindtto’s Disel

ABR

 
 









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

   

 
 
© 2001-2025 schaeferhunden.dk all rights reserved | index | top af siden